036-5330237

20

jun, 2018

KIDD: orkest

By: | Tags: | Comments: 0

Op dinsdag 19 juni kregen we een workshop van een dirigent. Hij begon met een mooi verhaal over een droom die hij had waarin hij in alles muziek hoorde. Deze muziek heeft hij meegenomen naar de klas in de vorm van een orkest. Een digitaal orkest! Zo kregen de kinderen een pocket operator waarmee ze zelf, gelukkig met een koptelefoon op, muziek konden componeren. Tot slot hebben alle groepjes nog een eigen soundtrack opgenomen.

READ MORE

22

mei, 2018

Help, hoe wordt ik 100? – oogsten + onsterfelijkheidskruid

By: | Tags: | Comments: 0

Vandaag hebben we tuinkers geoogst. Vervolgens hebben we de tuinkers gewassen en op een toastje gedaan in combinatie met kaas of met citroen. Verrassend lekker en gezond in beide combinaties! Tevens hebben we onsterfelijkheidskruid gegeten. Het schijnt dat je door regelmatig gebruik hiervan (als thee of in de salade) je 100 kan worden. In ieder geval het proberen waard!

READ MORE

16

mei, 2018

Help, hoe wordt ik 100? – pop-up moestuin

By: | Tags: | Comments: 0

In het kader van het thema ‘’help, hoe wordt ik 100?’’ heeft groep 5/6 de beschikking gekregen over twee mobiele moestuinen. We hebben geleerd over de samenstelling van de grond, dit vervolgens ook echt samengesteld, en over zaaien en oogsten. De twee bakken stonden op het podium zodat de hele school kon zien wat er gaande was. De onderliggende gedachte was dat het goed is om te weten waar je eten vandaan komt en dat gezond eten belangrijk is.

READ MORE

18

apr, 2018

KIDD: Markante bewoners!

By: | Tags: | Comments: 0

Alweer les 3 van het KIDD project. We hebben al lessen over Landart en Streetart  gehad. Nu ging de les over het ontstaan van Almere. Het is best bijzonder dat Almere achter de tekentafel is ontworpen. Je kunt dat ook goed zien als je Almere van boven bekijkt. Veel rechte lijnen en symmetrie. In Almere wonen heel veel verschillende mensen en veel culturen met elkaar samen in een stad. Daartussen zitten ook markante inwoners. Dat zijn bijzondere, unieke en speciale mensen. In een grote stad zijn ook vaak bijzondere huiskamers. […]

READ MORE

12

apr, 2018

KIDD: portretfotografie

By: | Tags: | Comments: 0

Vandaag hebben we vanuit Kunst Is Dichterbij Dan je Denkt (KIDD) een workshop portretfotografie gehad. Met behulp van Ipad’s hebben de kinderen foto’s van anderen en van zichzelf gemaakt. Zo mochten en kinderen op de foto met iets waar ze trots op zijn, hebben de kinderen selfies gemaakt en hebben we tot slot een groepsfoto gemaakt.

READ MORE

11

apr, 2018

By: | Tags: | Comments: 0

BLIKSEMSTAGE BIJ ALBERT HEIJN We zijn weer op Bliksemstage geweest. Een groep ging naar AH Parkwijk. Na een korte inleiding en een uitgebreide rondleiding mochten we echt mee aan het werk. We mochten helpen bij de kassa en ook echt de boodschappen scannen. Een aantal van ons mocht bij de bakkerij en de slagerij helpen. Lyraisa heeft een heleboel groente en fruit op de juiste plek neergelegd. Brailey heeft geholpen bij de informatiebalie. En ga zo maar door.    Het was een hele leerzame ochtend! We werden heel gastvrij ontvangen […]

READ MORE

3

apr, 2018

Pasen

By: | Tags: | Comments: 0

De afgelopen Paasperiode hebben we op school weer van alles gedaan. Zo is de pastoor op school gekomen om het Paasverhaal te vertellen, hebben we eieren gezocht in de klas, hebben we diverse workshops gedaan, speelgoed ingezameld voor het goede doel en hebben we een heerlijke Paaslunch gehad. Al met al een gezellige periode!

READ MORE

29

mrt, 2018

Pasen

By: | Tags: | Comments: 0

Op donderdag 29 maart vierden wij Pasen op school. We begonnen de dag met paasworkshops. De kinderen van groep 1 t/m 4 waren verdeeld over 12 groepjes. Ieder groepje deed een andere activiteit. Zo kun je een spel spelen in de speelzaal, knutselen met klei, verven, eieren versieren, paas koekjes bakken. Zonder ouderhulp konden we dit niet organiseren, dus nogmaals: ouders bedankt!!   Rond een uurtje of twaalf hebben we met z’n alleen gesmuld van een heerlijke paaslunch. Fijne paasdagen allemaal!!

READ MORE

27

mrt, 2018

Imker in de klas!

By: | Tags: | Comments: 0

Op donderdag 22 maart is er een imker bij ons in de klas langs geweest om te laten zien hoe honing gemaakt wordt. Tevens hebben de kinderen geleerd hoe belangrijk de bijen zijn voor de natuur. We hebben geleerd over de bijenkorf, de koningin en de verschillende taken die de bijen hebben. Natuurlijk hebben we aan het einde van de gastles nog echte 100% bijenhoning mogen proeven.

READ MORE

23

mrt, 2018

Foei!!

By: | Tags: | Comments: 0

Voor de KIDD-lessen van deze periode mochten de kinderen er een ochtendje op uit. Even lekker de klas en school uit en op weg naar het theater. De leerlingen wandelden naar het theater voor een theatervoorstelling van BonteHond, genaamd FOEI!! In FOEI kunnen twee wetenschappers zich niet inhouden. Wel als ze samen zijn maar nooit alleen. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet denken aan roze olifantjes, niet spugen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel, niet stiekem naar je buurmeisje gluren en niet uit bed kruipen […]

READ MORE